fbpx

VANAF €40,- GRATIS VERZENDING BINNEN NEDERLAND (jep, vet lief van ons)

fairhip webshop voor duurzame cadeau pakketten en groene producten
olijfoliezeep aleppozeep marseillezeep

Ik ga op vakantie en neem mee.. Olijfoliezeep!

Sinds ik olijfoliezeep heb leren kennen is dit bruingroene blokje met die aardse geur onmisbaar geworden in mijn leven, dus is het één van de eerste dingen die ik in mijn koffer smijt als ik op vakantie ga. En wat me ook is opgevallen; ik laat nu ook heel wat weg uit mijn koffer. Dus hier is mijn lijstje met de 7 dingen die je kan vervangen voor één blokje van deze eeuwenoude alleskunner, want wie wil er nu niet zo licht bepakt mogelijk op reis?

1. Douchegel en bodylotion zijn niet meer nodig
Ik douche zelf zo veel mogelijk zonder zeep omdat ik snel last heb van een droge huid, maar vooral in de zomer vind ik het fijn om één of twee keer per week toch iets extra’s te gebruiken om alle oude zonnebrand af te kunnen spoelen. Met mijn oude douchegel had ik na het douchen echt wel wat bodylotion nodig om weer een fijne huid te krijgen, maar sinds ik was met een aleppozeepje heb ik die bodylotion niet meer aangeraakt.

Dat je huid er zo zacht van wordt komt natuurlijk door de heilzame werking van de olijfolie, maar er zit in aleppozeep ook laurierbesolie en dit zit vol essentiële vetzuren, antioxidanten en is rijk aan vitamine E.

2. Bacteriedodende handzeep kan je ook lekker thuislaten
Ja, olijfoliezeep is super zacht voor je huid, maar vergis je niet, want deze milde zeep is een hele krachtige reiniger! Het is van nature antibacterieel, schimmeldodend en antiviraal. Die pomp met bacteriedodende handzeep kan dus lekker thuis blijven.

3. Volgens mij is er geen betere vlekkenverwijderaar
Je zou het niet denken van zo’n donkergroen zeepje, maar het is echt een magische vlekkenverwijderaar. (Maar ik ben misschien bevooroordeeld omdat mijn aleppozeepje een van mijn favoriete truitjes heeft gered.) Ik had een tas vol kleding met hopeloze vlekken en verkleuringen waar ik alles al op had losgelaten; boenen met gewone zeep, weken in enzymen wasmiddel, zuurstofbleekmiddelen, chloorbleekmiddel, kookwas… niets had op deze kleren geholpen.

Maar één truitje deed echt pijn om weg te doen, dus ik deed nog één poging om de grote bruine (koffie?)vlek die al ruim een jaar op de voorkant prijkte te verwijderen. Natgemaakt, ingewreven met mijn oude vertrouwde aleppozeepje, een beetje geboend met een oude tandenborstel en na het uispoelen geloofde ik het eerst niet… WEG VLEK!
Toen vergeelde zonnebrand op een witte boord behandeld… weer wit!
Wasachtige deo oksels… als nieuw!
Bijna die hele tas met hopeloze vlekken heb ik kunnen redden.

Ik draag veel wit, zeker in de zomer, dus dit zeepje gaat nu altijd mee zodat ik één kledingstuk vaker kan dragen, en dat scheelt ook weer ruimte in de koffer.

4. Wasmiddel? Die handwasjes doe ik lekker met olijfoliezeep
Ik had altijd een klein flesje wasmiddel mee om tussendoor nog iets te kunnen wassen, maar ook dat heb ik niet meer nodig, want, je raad het al, olijfoliezeep! Thuis maak ik er wasmiddel van door het te raspen en op te lossen in kokend water (20-30 gram voor een liter wasmiddel), maar op reis vul ik gewoon snel een wasbak of teiltje met warm water, wrijf het zeepje even in het water tussen mijn handen en *bam* ik heb een prachtig sopje voor de handwas.

5. Scheerzeep? Olijfoliezeep!
Mijn vader vind het zelf niet genoeg schuimen voor scheerzeep, maar ik vind het heerlijke scheerzeep. Het mesje glijdt probleemloos over je huid, je huid blijft zacht en het laat geen witte was achter op je benen. Ook had ik altijd irritatie bij mijn oksels, maar nooit meer gehad sinds ik scheer met olijfoliezeep.

6. Shampoo
Je kan olijfoliezeep zelfs gebruiken als haarzeep, helaas is dit voor mij niet echt geschikt. Ik heb heel fijn haar en mijn haar wordt er pluizig van, maar je kan het altijd proberen!

7. Eerste hulp bij insectenbeten
Wrijf een bijna droog stuk zeep over de plek en *bem* verlichting! En nu wil je, nieuwsgierig aagje, natuurlijk weten waarom dit werkt:

Als je bent gebeten door bijvoorbeeld een mier doet het pijn omdat de mier een zuur gebruikt als afweer. Zeep is basis en neutraliseert het mierengif en vermindert de pijn. Een mug werkt net anders, die brengt speeksel met antistolsel en proteïnen in waar je immuunsysteem op over reageert. Olijfoliezeep helpt deze proteïnen af te breken en zo vermindert de reactie en de jeuk. Daarbij ontstaat er vaak extra jeuk na een insektenbeet doordat er een kleine ontstekingsreactie ontstaat. Olijfoliezeep is een fantastische ontsmetter en voorkomt en verhelpt dit!

Als kers op de taart is olijfoliezeep, zeker als er ook nog laurierolie in zit, zeer heilzaam en is het verzachtend als een balsem. Dus houdt een mini aleppootje in je tas en je hebt altijd een eerste hulp bij insectenbeten bij je!

Uiteraard verkopen wij deze superzeep ook in onze winkel. Mijn go to is deze klassieke aleppozeep met 2 tot 5% laurierolie van Tadé:
tade aleppozeepMaar we hebben nog veel meer soorten olijfoliezeep: