VANAF €60,- GRATIS VERZENDING naar een pickuppoint binnen Nederland (jep, vet lief van ons)

de huidverzorgings tip van catinka’s biologieleraar

Deze prachtige klassieker hing in het lokaal van meneer Lek, de biologieleraar van Catinka die de beste huidverzorgingstip ooit gaf aan zijn klas voor pukkelige pubers

In sloot en plas door M.A. Koekoek

Ooit gaf de biologieleraar van Catinka een wijze raad aan zijn klas vol puisterige pubers. In je pubertijd is je huid dankzij de hormonen een stuk onrustiger. Het wordt droger of vetter en er ontstaan puistjes. Als reactie hierop worden vaak allerlei zeep en tonics aangerukt. Deze lijken in eerste instantie effect te hebben, maar in werkelijkheid maken ze de boel alleen maar erger. Ze drogen je huid uit, die wordt daardoor kwetsbaarder, gaat nog meer talg aanmaken en wordt alleen maar vettiger en onrustiger.

Nu de gouden tip van meneer Lek: Gooi al die zeep en tonic weg! Het enige wat je moet doen om je huid te helpen is zorgen dat je huid schoon is en het beste middel daarvoor is water. Was ‘s ochtends en ’s avonds je gezicht met koud of lauwwarm water (eventueel met een konjac sponsje) en droog af met een schoon washandje, meer reiniging heb je niet nodig. (Zelfs make-up, ook watervaste, kan je verwijderen met enkel lauwwarm water en een microvezel doekje.) Zorg er de rest van de dag voor dat je handen schoon zijn voordat je je gezicht aanraakt en je huid zal je dankbaar zijn. Die van Catinka was dat in ieder geval wel.

Bedankt meneer Lek