VANAF €60,- GRATIS VERZENDING naar een pickuppoint binnen Nederland (jep, vet lief van ons)

liv-linn wasstrips frisse geur
Picture of Merel Kortekaas

Merel Kortekaas

Dit varkentje zullen we even wassen!

aan alle kanten duiken de wisstrips op, wat vinden wij er eigenlijk van? Merel probeert ze uit

Oud nieuws voor de meeste van ons: traditionele wasmiddelen zijn vet belastend voor het milieu.
Maar mijn lief was er toch vrij duidelijk over; hij vindt het allemaal hartstikke goed dat ik druk ben met het redden van de planeet met o.a. zelfgemaakte wasmiddel gemaakt van marseillezeep en steunt me waar mogelijk, maar mijn zelfgemaakt wasmiddel heeft geen geur en hij mist gewoon de geur van een frisgewassen wasje. En eerlijk is eerlijk, ik soms ook.

Hij (en ook mijn biologische boerenmattie) was er dan ook als de kippen bij toen hij een bericht ergens op het wereldwijde web voorbij zag komen van een innovatief wasmiddel. Jawel al een poosje op de markt, maar nog steeds niet uitgeprobeerd: de wasstrip! Kei gemakkelijk te gebruiken, het ruikt lekker fris én ook goed voor mother nature. OMG wat wil je nog meer? 1 strip per wasbeurt en vrolijke huisgenoten gegarandeerd! 

Het enige wat je hoeft te doen, is de strip samen met je vuile was de trommel ingooien en laten draaien. De (jawel biologisch afbreekbare – geen fossiele brandstoffen -, 100% hypoallergeen, vrij van schadelijke stoffen als microplastic, conserveringsmiddelen of bleekmiddel, dierproefvrij en ook nog eens vegan!) wasstrip lost helemaal op en wat er overblijft, is vooral een schone en fris geurende was. 

Wel nog een kanttekening: wij zijn zeker niet The Addams Family, waren niet dansers bij Sensation Black of spelen niet bij The Cure, maar echt witte kleding hangt niet in onze kasten. Ik heb dus geen idee of er een stralende witte was van krijgt, maar het schijnt dat een beetje blauwsel erbij al een hagelwit gevoel geeft. Blauwsel? Wat onze (over)grootouders gebruikten? Ja zeker. Zoek het op en gij zult het vinden.

Een wasstrip weegt ongeveer 2 gram, maar heeft dezelfde kracht als een schepje of scheutje vloeibaar wasmiddel. Dus ook veel minder uitstoot tijdens het transport! Maar omdat ik nog steeds erg content ben met het zelfgemaakte wasmiddelgoedje (van Marseille zeep), wassen we om beurten. Of we doen aan handje drukken, net waar we zin in hebben. Want we moeten natuurlijk wel in shape blijven zonder al dat gesjouw van zware flessen. BAM!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *