VANAF €60,- GRATIS VERZENDING naar een pickuppoint binnen Nederland (jep, vet lief van ons)
ZOMERSLUITING: 15 juli t/m 6 augustus verzenden we geen pakketjes. Plaats je bestelling dus voor die tijd. :)

Energie en warmte besparen

Geld op de energierekening besparen wil iedereen wel, hier hebben wij een aantal gouden tips

energie - Photo by Samuel Han on Unsplash - feature

Photo by Samuel Han on Unsplash

Gemiddeld ziet een energierekening er als volgt uit: de helft is voor het verwarmen van je huis, 37% voor het licht en alle apparaten en 13% is voor warm water.

Er zijn veel manieren om energie te besparen, waaronder enkele inkoppers: isoleer je huis, trek een trui aan, let op het energielabel bij aankoop van nieuwe apparaten, haal de stekkers uit het stopcontact ook als (vooral oude) apparaten uit staan of gebruik een stekkerdoos met een schakelaar, gebruik ledlampen. Douche minder lang, minder heet en minder vaak, (dit is ook goed voor je velletje). Was op een lagere temperatuur en was geen halve wasjes.

Maak handiger gebruik van je verwarming.
– 19 graden overdag is vaak genoeg, 15 graden als er niemand thuis is. Wist je dat korte periodes onder de 18 graden heel gezond zijn? Het is o.a. goed voor stofwisseling en het bruine vet! 😉
– In vochtige lucht word je heel snel koud. Dus zie je vocht op de ramen? Zet alles even open tot het weg is. Plan elke dag 15 minuten om alles door te luchten. Voelt misschien gek, maar scheelt enorm.
– Zet alleen de verwarming aan in de ruimte waar je bent en doe de deur achter je dicht (als je niet in de kerk bent geboren).
– ’s Nachts (een uur voordat je naar bed gaat) kan de thermostaat op 15 graden, bij vloerverwarming op 17 graden. Het kost minder energie om het huis ’s morgens weer op te warmen dan om de verwarming ’s nachts alleen een klein beetje lager te zetten.

Bron: Milieucentraal