VANAF €60,- GRATIS VERZENDING naar een pickuppoint binnen Nederland (jep, vet lief van ons)
ZOMERSLUITING: 15 juli t/m 6 augustus verzenden we geen pakketjes. Plaats je bestelling dus voor die tijd. :)

Blog 1
Picture of Catinka Kersten

Catinka Kersten

fairhip; het begin

Daar zijn we dan! Na maandenlang ruiken, smeren, voelen, wrijven, proberen en experimenteren is de webshop van fairhip eindelijk online

Daar zijn we dan! Na maandenlang ruiken, smeren, voelen, wrijven, proberen en experimenteren is de webshop van fairhip eindelijk online. Er zit enorm veel liefde in de website, plaatjes, teksten en de samenstelling van ons assortiment. In onze blog vertellen we je graag over het ontstaan en het hoe en waarom van ons shoppie.

Het begon allemaal twee jaar geleden rond Kerst. Wij, als collega’s van Cabaret- en Sprekersbureau Humor Werkt, hadden het leuke idee om elkaars kerstpakket samen te stellen. Ieder van ons kreeg een thema: eten, drinken, huis en verzorging. Vanuit dat thema koos je dan voor alle collega’s iets passends uit voor in haar pakket. Ilonka ging naarstig op zoek naar kleine, handige, duurzame dagelijkse gebruiksartikelen voor in onze pakketten. Wat bleek? Dat was nog niet zo eenvoudig! Hier wilde Ilonka graag verandering in brengen en dit idee combineren met haar voorliefde voor kerstpakketten. Ze ging met mede Humor Werkt eigenaar Merel om tafel, medewerkers Catinka en Lizette werden erbij betrokken en het idee was geboren.

We horen je denken: ‘allemaal leuk en aardig, maar wat doet fairhip nou precies? En is duurzaam leven niet super elitair of juist geitenwollensok?’. No way, José, it ain’t! We leven namelijk allemaal samen op deze aardkloot. En daar moeten we een beetje zuinig op zijn. Het schijnt namelijk dat we er maar één hebben. Dus als we willen dat wij roeptoeters vrolijk samen op deze bol kunnen blijven vertoeven, dan moeten we er ook samen onze schouders onder zetten. Natuurlijk begrijpen we dat dit niet over één nacht ijs gaat. Dat je soms geen zin hebt om drie wijken verderop je oud papier naar de papierbak te brengen of je vast te ketenen aan een boom, wanneer deze gekapt wordt. We doen dat stapje voor stapje en met vallen en opstaan. fairhip helpt je hier een handje bij.

Hoe doen we dat? fairhip probeert je met concrete producten, tips, adviezen en voorbeelden op weg te helpen. Via onze social media kanalen, onze website en natuurlijk met de producten in onze virtuele shop. Hierin vind je namelijk producten die je dagelijks kunt gebruiken, maar dan de duurzame variant. Zoals een shampoobar, die gelijk staat aan vier flessen shampoo, maar dan zonder al het plastic en de schadelijke stoffen die hier in zitten. Rietjes gemaakt van tarwe i.p.v. plastic. Of Slowd, een handig hulpmiddel dat het rijpingsproces van groenten en fruit vertraagd, zodat het langer houdbaar blijft.

Via onze website, social media en via kaartjes in onze pakketten voorzien we onze fans van duurzaam advies. Sterker nog, in deze blog geven we je gewoon al een tip. Catinka vertelt je namelijk hoe je zelf wasmiddel kunt maken: “Het is super makkelijk en kei goedkoop om zelf wasmiddel te maken. Had ik moeten weten toen ik nog student was. Het enige dat je nodig hebt is 20 tot 30 gram zeep, een rasp en 1 liter kokend water. De zeep die je kunt gebruiken is bijvoorbeeld Aleppozeep of Marseillezeep en deze stukjes kan je in onze webshop scoren! Rasp de zeep en roer de raspstukjes door het hete water tot ze zijn opgelost. Laat het mengsel afkoelen en klaar is keesie! Gebruik ongeveer 100 ml voor een wasbeurt in je machine. Een eetlepel azijn kan worden gebruikt als wasverzachter”

Ook wij zijn geen heilige boontjes op duurzaam gebied, maar ieder stapje in de juiste richting is een goede! Zo worden onze producten zoveel mogelijk verpakt in al gebruikte dozen en waar mogelijk met een fietskoerier naar je toe gebracht. Onze dozen zijn versierd met eco vriendelijke ecoline en etiketten gemaakt van gerecycled papier, zonder plastic. De beschermende vulling in de pakketten zijn opvulchips gemaakt van mais, restafval van eetpapier of gewoon papier dat anders wordt weggegooid. En de bijgevoegde brief plus de kaartjes met tips die ik elk pakket te vinden zijn zijn geprint op landbouwpapier (papier gemaakt van landbouwafval, zonder mestgeur). 

Op deze manier proberen wij ons steentje bij te dragen aan onze mooie aarde. Zodat ook onze achterkleinkinderen er nog optimaal van kunnen genieten. Doe jij met ons mee, op weg naar een duurzame leefstijl?

Groetje,

Team fairhip