VANAF €60,- GRATIS VERZENDING naar een pickuppoint binnen Nederland (jep, vet lief van ons)

onwelkome beestjes; zilvervisjes en mieren

Hoe kom je op een onschadelijke manier van zilvervisjes en mieren af in je huis?

beestjes mieren - Photo by hybridnighthawk on Unsplash

Photo by hybridnighthawk on Unsplash

ZILVERVISJES WEREN IN HUIS

Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid in huis omlaag gaat. Bewaar voedselwaren in voorraaddozen, leg geen stapel boeken op de vloer, laat vuile was niet te lang liggen, stofzuig vaak en maak goed schoon.

Hoe kom je van ze af als ze er al zijn? Check vochtige, donkere plekken en speur naar kleine uitwerpselen. Op spullen van stof of karton komen ze ook graag af. Schuilplek gevonden? Doe dit:
– Omwikkel een glazen pot van onder, cirkelend naar boven met plakband. Plaats een stukje brood in de pot en zet deze ’s avonds neer bij de schuilplaats. De visjes zullen via het plakband naar boven klimmen, maar komen er eenmaal in de pot niet meer uit.
– Rol een krant op, bevestig elastiekjes aan de buitenzijdes en maak de krant vochtig. Leg de krant ‘s avonds neer bij de schuilplek van de visjes. Hier nestelen ze zich lekker in. Gooi de volgende dag de krant weg zonder deze uit te rollen. Herhaal dit tot je nergens meer zilvervisjes spot.
– Zilvervisjes houden niet van heftige geuren als lavendel, kaneel en kruidnagel. Hang zakjes met deze kruiden op in keukenkastjes. Ook sprayen met etherische citrus- of lavendeloliën aangelengd met water op de plekken waar je ze niet wilt hebben werkt.

MIEREN BUITENSHUIS HOUDEN

– Misschien een dooddoener, maar als je geen visite wil, stuur dan geen uitnodiging. Mieren houden van zoet. Zorg ervoor dat ze nergens bij kunnen en dat ze het niet kunnen ruiken.
– Mieren sturen eerst een verkenner, op zoek naar voedsel. Wanneer de verkenner iets heeft gespot legt hij een geurspoor terug naar het nest en pakt de rest van de kolonie de biezen om gezellig bij je in te komen trekken. Met azijn dweilen haalt dat geurspoor weg en maakt dat de rest van de mieren je huis niet vindt.
– Nog effectiever is om te voorkomen dat de verkenner je huis binnenkomt. Zoek uit waar ze binnen komen en smeer de opening in met citroenzeep. Gebruik vloeibaar afwasmiddel of gebruik een blok zeep als krijt. Werk de barrière wekelijks bij. Ook kaneel en gemalen nootmuskaat schijnen te helpen. Die geur? Daar houden mieren namelijk niet van.