VANAF €60,- GRATIS VERZENDING naar een pickuppoint binnen Nederland (jep, vet lief van ons)

Wat betekend een FSC certificaat?

hout is een prachtig materiaal; het is biologisch afbreekbaar, niet giftig, en er zit nog co2 in opgeslagen ook! Maar niet elk houten product is ook meteen duurzaam, let daarom altijd op fsc certificaat, want dan heb je een veel grotere kans dat het écht duurzaam is.

wat betekend fsc certified

Photo by Matt Artz on Unsplash

Bossen zijn o zo belangrijk! Naast de co2 die ze opnemen, zuiveren ze ons water, zijn ze een bron van biodiversiteit en zorgen ze voor hout, voedsel en medicijnen. Maar omdat wij sneller kunnen hakken dan zij kunnen groeien, kunnen bossen wel een beetje bescherming gebruiken.

Van nature is hout een circulair materiaal Als je een bos goed beheert, is het onuitputtelijk, maar toch verdwijnt er elke minuut een stuk bos ter grootte dertig voetbalvelden. FSC (Forest Stewardship Council )-certificering is een krachtig instrument tegen deze ontbossing.

De FSC is een internationale organisatie die zich wereldwijd inzet voor verantwoord bosbeheer en het behoud van bossen. Hiernaast hanteert het  FSC ook sociale eisen zoals verantwoorde werkomstandigheden en voldoende loon voor de bosarbeiders. Dit voorkomt armoede en indirect illegale houtkap en platbranden van bos voor landbouwgrond.

Momenteel is meer dan 200 miljoen hectare bos wereldwijd FSC-gecertificeerd. Dat staat gelijk aan vijftig keer Nederland!

Bronnen:
– Bossen – Natuurmonumenten
– Het belang van FSC- FSC.org
– WAT IS FSC? – WWF
– Keurmerkenwijzer – Milieucentraal